A munkaruházat története

A munkaruházat története

1. rész

2014. december 05. - Poló Péter

Mint minden terméknek, árunak, a munkaruházatnak is megvan a maga története. Első hallásra a munkaruha szó nem tűnik túl izgalmasnak, pedig a története nagyon is az. 

Régen persze nem munkaruházatnak hívták…

Az emberek már ősidők óta ösztönösen védték magukat a veszélyektől. Hol az időjárás viszontagságaitól, hol a vadállatok támadásaitól. A védelem akkor, szó szerint az életben maradást jelentette. osember.jpg


 

A viszontagságos időjárás ellen állati bőröket, prémet és növényfonatokat használtak. A legnagyobb védelemre a veszélyt és kockázatot illetően, a vadászó férfiaknak volt szüksége. A vadállatok üldözésekor, és elfogásakor mindennaposak voltak horzsolások, zúzódások és a sebesülések. A testrészek egyre nagyobb felületét kellet megvédeni, ugyanakkor a mozgást nem akadályozhatta nagy mértékben.

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaruhazat.blog.hu/api/trackback/id/tr116959089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poló Péter · http://www.polokozpont.hu 2014.12.05. 14:52:45

Egy ritka, és érdekes téma! Jó, hogy ilyet is lehet olvasni!
süti beállítások módosítása